Skip to content

Valerian

Valerian

Foto: Eirik Halvorsen

Valerian Vulcan – den lojale soldaten som bærer en maske av kulde og disiplin. En maske han har lært å bære etter mange år i Cernams hær. Valerian vet at han ikke skal stille spørsmål ved ordre som blir gitt, men er det virkelig dette det vil si å tjene landet sitt?  Han vet godt at mye av det som har funnet sted de siste ti årene ikke er noe han er stolt av, men han gjør som han blir bedt om. Alltid! Han er jo Oberst Drakes beste og sterkeste soldat, og Obersten trenger ham, Cernam trenger ham.

Obersten legger en tung hånd på Valerians skuldre. “Noen må holde orden i mørket også! Vi følger ordre, Valerian. Alltid. Det er ikke vår jobb å styre landet, det er vår jobb å stole på lederen! Du vet hva du trenger å vite. Jeg bestemmer” Valerian lar blikket falle og kjenner at han er sliten. “Lurer du aldri på om objektene er uskyldige? Er dette virkelig å være soldat?” Obersten blir stram og tung i stemmen, hun krever oppmerksomhet. “Det er ikke mitt problem, og ikke ditt heller! Du får et oppdrag, du fullfører og så glemmer du det hele! Forstått!?” Valerian vet at han må innfinne seg på sin plass. “Ja, sir. Klinkende!” Obersten rekker ham en konvolutt. “Nytt oppdrag. En pike” Valerian åpner konvolutten og kjenner et stikk. “Men hun er jo…” Drake biter ham tvert! “Ingen spørsmål! Du får, du fullfører! Det er en ordre!” Valerian biter tennene sammen, nikker til Obersten. “Ja, Drake! Det er mottatt.”

Mange vil nok trekke assosiasjoner til jegeren fra det magiske eventyret om Snehvit. Valerian er en høyreist, mystisk og sterk mann. En mann med et stjålet liv, hvor ensomhet har blitt en hyrde. Han har lukket ned og gjemt alle følelser og tanker om omsorg, og ingen slipper inn. Ingen…eller?

Speil, speil på veggen der! Hvem er den råeste, sterkeste, hardeste? Hvem er den ensomste her?

Premiere 17.januar | Sola kulturhus | 51 65 34 60  www.solakulturhus.no | 815 33 133 www.billettservice.no