Skip to content

Eva og Notor

Speil Speil-111

Foto: Anna S Vestly Instruktør Eirik Halvorsen

Eva og Notor er assistentene til Elvira. Hvordan de har havnet hvor de er tror jeg det råder stor usikkerhet rundt. For de var ikke der til å begynne med, eller var de det? Uansett opphav så er de ikke redde for å ta i et tak, og med blind kjærlighet følger de sin mesterinne Elvira! Enten det er å helle melk i badekaret slik at den nydelige Elvira kan få pleie hud å hår, rydde av veien hindringer som krøpler Elviras vilje, eller bare holde den sosialt krevende Elvira med selskap. De er hennes lakeier.

“Tror du at du er kulere enn oss bare fordi du har pistol eller…?” Eva vurderer den mørke soldaten. “Kommer liksom bare her å stjeler våre oppdrag!” Notor kjenner at hun ikke liker det bittelitt engang at hun ikke skal få være med på moroa! “Hvor mange har du egentlig knerta?” Smeller hun fra seg.” Liker du jobben din?” De to lakeiene ler rått og går nærmere den staselige mannen som så mørkt ulmer. Notor klemmer seg opp i mot ham. “Du er ikke helt som jeg så for meg… Du er for liten til  å være skummel” Eva er enig, og drar ham i øreflippen. “ÅÅÅÅ stakars lille du! Såh tåler du ikke littegranne tyn fra oss?” De to egler seg nærmere og nærmere den stadig mer anspente soldaten. “Ha ha Eva, jeg vedder på vi hadde tatt ham i en slåsskamp” Soldaten har fått nok. De tunge hendene hans fyker opp om strupene deres. “Ajajaj må tåle en spøk” lyder en halvkvalt Eva mens Notor vrir og vrikker “Gidd å være så veldig oversensitiv!” De to kjenner at de snart er helt tomme for luft, og det svartner! “Notor!!” Soldaten slipper taket i det Elvira kommer inn i rommet. Hun enser ikke de to lakeiene som velter på gulvet og deres enorme behov for luft, hun roper “Tror dere at melken heller seg i selv i badekaret?” Eva og Notor blir som små rotter som elsker sin mester, men soldaten stille går for å utføre ordre”

Disse to herlige, forferdelige, morsomme og noe merkelige karakterene er aldri blitt presentert i noen av de mange fortellingene som eksisterer om Snehvit, før nå! Og vi er helt overbevist om at de hører til i den sanne berettelsen.

Speil Speil på veggen der, hvem er den vakreste i landet her? Evig vakker, evig skjønn. Mørket sin sønn har gitt meg svar på bønn!

Premiere 17.januar | Sola kulturhus | 51 65 34 60  www.solakulturhus.no | 815 33 133 www.billettservice.no