Skip to content

Elia

Foto: Eirik Halvorsen

Elia NixAlbus – datter av den gode Presidenten av Cernam. Hun er født nydelig, og med hjerte så edelt at mørke aldri slipper til. Elia har mistet moren sin, og i en forhekset union gifter Presidenten seg med en kvinne som skal være Elias nye mor. En kvinne som har skjulte hensikter… Elia mister alt, og havner i et hull i kjelleren. Der sitter hun i ti år, helt til hun blir voksen, og skjønnheten hennes kan konkurrere med den sinnsykt vakre Elvira!

“Hvor skal jeg?” Roper Elia. Hun er merkelig nok ikke redd, men den høyreiste skapningen som drar henne bort fra kjeller-fengselet burde skremme henne. “Svar meg da… noe må du vel kunne si… Visste du at imorgen er det ti år siden pappa ble myrdet?” Den stolte mannen stopper irritert. “Ja, jeg visste det! Nåh ti stille!” Elia lar seg ikke skremme å snur seg tvert om og stirrer inn i de sorte øynene mannen så kaldt eier. “WOW det er greia hæh? Snakk om dårlig poesi… Hun vil…Wow!” Hun studerer ham et øyeblikk. “Har du tenkt å gjøre det?” Han senker stemmen, sånn at det nesten dirrer i luften mellom dem. “Ja! Jeg har en ordre. Såh gå”

Mange vil nok kjenne igjen vår alles kjære Snehvit i Elia. Men Elia er mer enn en prinsesse med fin kjole og blod fra en stor leder i årene, hun er tøff! Hun klarer seg selv og er ikke redd for å se død, ensomhet og håpløshet i øynene og bekjempe dem alle tre. Hun er det alle unge kvinner vil være. Sterk, vakker, modig, smart og rettferdig.

Speil, speil på veggen der! Hvem er den tøffeste, godeste, kjærligste? Hvem er den edleste her?

Premiere 17.januar | Sola kulturhus | 51 65 34 60  www.solakulturhus.no | 815 33 133 www.billettservice.no