Skip to content

De syv “dverger”

Speil Speil-114

Foto: Anna S Vestly Instruktør: Eirik Halvorsen

Malia – Tiva – Oniel – Toran – Frelix – Lion – Saria-Vår historie har flere helter. De syv spesielle menneskene som bor i Cernams gamle kloakksystem er noen av de mest supre heltene. En skjebnesvanger ettermiddag møttes de syv meget forskjellige menneskene under de mest tragiske omstendigheter. Cernam mistet sin kjære president, og med det sin frihet. Lion klarte å redde de andre seks før skyggene fanget alle i en håpløs ny tilstand. De syv rømte ned under byen. og har siden den ettermiddagen jobbet hardt for å kjempe for Cernam som best de kan. De er spesialister på å skape nye identiteter, lure rømlinger over grensen og hjelpe de håpløse. De er helt overbeviste om at det ville komme en ny og bedre tid, og at en dag vil Elvira regime veltes. Men hvem er nøkkelen som må til?

“Frelix!!! Jeg er så sulten. Kan du fikse noe mat? Jeg tror at jeg dør snart… ja jeg blir svak” Malia ser på sin adopterte søster gir henne sitt aller beste bambi uttrykk! “Så sykt dramatisk! Men jah hva vil du ha?” Frelix liker å dille for sin merkelige familie. Til og med den sinte og noe små fulle Saria blir salig når hun får Frelix sine perfekte sjokolade muffins i hende. “I følg mine beregninger, så går egentlig hele verden mot undergangen” Blyanten henger skjevt over øret til Lion. Han bruker mesteparten av tiden sin på å lese dommedagsprofetier, og lete etter nøkkelen til nytt håp i Cernam, med god hjelp fra den smarte og noe blyge Toran. Oniel og Tiva sitter i hver sin krok av den slitte sofaen de har dratt ned i undergrunnen og leser om land og liv langt fra de fuktige mørke gangene de bor i! Det er det som er motivasjonen, håpet de finner om at en vakker dag så er ikke disse landene i bøkene så fjerne lenger! Og en dag så skal de igjen ha himmelen som tak!

Mange vil kjenne disse syv herlige, joviale karakterene som de syv dverger i den orginale fabelen om Snehvit. Men disse syv er mer en enkle gruvearbeidere, de er redningsmenn. Ekte superhelter, med ekte historien om tap, kjærlighet, savn og håp. Ført sammen for å spille en av de viktigste rollene i spillet om Cernam.

Speil, speil på veggen der! Hvem er de kuleste, rareste, flinkeste? Hvem er de kjærligste her?

Premiere 17.januar | Sola kulturhus | 51 65 34 60  www.solakulturhus.no | 815 33 133 www.billettservice.no