Skip to content

Aldriland

“Dette æ et eventyr! En historie som går heilt øve styr…

Fantasi, å sånn. Her æ rare folk som flyr”

 

Årets hovedforestilling fra Unge SPOR er skrevet og regissert av Iren Førland og komponert av den lokale komponisten Peder Erga! Det er med stor stolthet vi igjen kan presentere en fullstendig musikal hvor alt er orginalt. Ur-premieren går av stabelen i 16.januar 2016, og vi har forestillinger 17.januar | 20.januar | 21.januar | 22.januar i Sola kulturhus.

Denne komplette musikalen er et resultat av at Iren Førland aldri har kunnet la J.M Barrie sine kjente fortellinger om Peter Pan bare ende. Hva om Peter ikke reiste tilbake til Aldriland? Hva om han ble i London?  Hva om han faktisk ble gammel?

Hun gir oss med “Aldriland” sin unike beretning om hva som egenligt skjedde etter at J.M Barrie hadde skrevet de siste fablene om Peter og hans Aldriland. Sammen har Iren og Peder skapt noe som er episk! Rett å slett. Musikalen er lagt til vår tids London, og da også vår tids Aldriland.

”Aldriland” er en utrolig historie som byr på noe for alle. Vi lover at du vil le, gråte og virkelig la deg imponere. Musikken vil ta deg med storm, historien vil berøre deg og det storslåtte ensemblet vil underholde deg og hviske deg med inn i en verden langt herfra. Dette må du få med deg!

 

Julia Pan leter etter bestefaren sin. Han har forsvunnet. Julia vet akkurat hvor han har forsvunnet til, men veien dit går gjennom et knippe hardbankede sjømenn som for tiden holder hus på ”Planken” nede ved elvebredden. Mekkas menn kaller seg selv for ekspedisjonsfarere og eventyrere, men alle vet at de er mer pirater enn legitime seilere. Vil de hjelpe Julia? Og er dette gjerne starten på det som skal bli deres livs største eventyr?

I mens i et land langt av sted, bak stjernene faktisk, har det mest utenkelige skjedd. Portalen som leder ut av Aldriland har blitt låst, dens fire nøkler er stjålet og gjemt av den onde Kasja. For hver nøkkel som forsvinner fra portalens dør, blir en bit av menneskers tro på fantasi og eventyr visket ut. Skulle nøklene forsvinne for alltid så vil etter hvert all fantasi, alle drømmer og eventyr dø ut på jorden. Ingen vil være i stand til å søke tilflukt og drømme seg bort i fantasier, og viss ingen lenger fantaserer så kan ingen tro på Aldriland, og viss ingen tror på Aldriland så lukkes portalen for godt og Aldriland vil etter hvert visne hen. Peter må finne en løsning, han må redde Aldriland, og med det verden.

 

ALDRILAND er inspirert av mange ting, i all hovedsak J.M Barries magiske bøker, men tro det eller ei også Jarle Andhøy og hans ”Berserk”. Andhøy er ifølge Førland en herlig Peter Pan som tilfeldigvis også er både seiler, eventyrer og selvoppnevnt piratsjel. En” fri mann” som hadde glidd rett inn i Mekkas gjeng.

Du får møte både kjente og ukjente karakterer i ”Aldriland”, alle en del av en mektig, magisk og episk verden fylt med magi og eventyr. Vi byr på en reise proppet med fantasi, kjærlighet, lidenskap og tro!

Vi spiller disse datoene: 16.januar | 17.januar | 20.januar | 21.januar  | 22.januar

Billettene koster 220kr for voksne, og KUN 160kr for barn og studenter med studentbevis! BILLETTSALGET er ÅPNET

Husk at du også kan «høste rabatter» ved bruk av Aftenbladkortet!

Bestill på Sola kulturhus 51 65 34 60  www.solakulturhus.no

Grupper, og skoleklasser kan bestille allerede idag. Trykk HER for å få mer info om grupperabatter, eller ta kontakt på post@ungespor.no

Aldriland - Mekka (Kopier) (Kopier)

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL FOTOGALLERIER

KLIKK HER FOR Å SE VIDEOSNUTTER

KLIKK HER FOR Å FÅ MER INFO OM PAKKEPRISER