Skip to content

Tidligere stipendmottaker

Tilbake til siden; Kulturstipend

Disse har fått tildelt Unge SPORs Kulturstipend tidligere…

 

Unge SPORs Kulturstipend 2015


 

Supersoaker – Band

Supersoaker er et band med base i Stavanger og med medlemmer fra Bryne, Stavanger, Bømlo og Tonstad. Hittil har de bare spilt sammen i to år, men blant annet rukket å bli kåret til ukas urørt på Nrk P3, gi ut sin debut EP og lage musikkvideo til singelen ”Brother”.

Nå er bandet i ferd med å lage en utradisjonell musikkvideo til låten ”Lost” som ved hjelp av kunsten skal kritisere et feil fokus og media skapt kroppsideal.

 

Dato for tiltaket:

Hjemmeside: www.facebook.com/supersoakerband

 


 

Teater Leikhus – Teatergruppe

Teater Leikhus, en nyetablert teatergruppe med tilholdssted i Oslo, som ønsker å utfordre teaterkulturen som vi kjenner til i dag ved å bruke nye ekspressive og eksperimentelle former.

De fire hardt arbeidende og kunnskapsrike ildsjelene bak gruppa, ønsker å turnere med forestillingen sin ”Hurra for Hanne”, og hadde i den forbindelse behov for lysutstyr.

 

Dato for tiltaket:

Hjemmeside:

 


 

KULTURKOBLINGEN – Forening for utvikling av kulturmiljø

Kulturkoblingen

Kulturkoblingen setter for andre gang fart på et prosjekt som de kaller for Rockegalla. Dette skal være en arena for fremføring av musikk for alle band ved Lismarka Rockeskole, men også for alle band som ønsker å spille der. Arrangementet skal også brukes til å utøve lydteknikk og arrangements opplæring for barn og unge i Ringsaker og Lillehammer regionen.

”Rockegalla 2014” var et av de prosjekta som fikk kulturstipend fra Unge SPOR også i fjor, og den innsendte rapporten viser at Kulturkoblingen virkelig har klart å sette noen kulturSPOR etter seg.

 

Dato for tiltaket:

Hjemmeside: http://kulturkoblingen.no/

 

 

  

Unge SPORs Kulturstipend 2014

 


 

BRYNEROCKEN – Festival

brynerocken

Festival arrangør på Bryne med mål om å hjelpe lokale band og musikere på Jæren. For Brynerocken som arrangør er det viktig å ha fokus på lokale band. Hver festival slipper de til nye, spennende lokale band. De gir dem en stor scene, men proff PA og lys.

 

Dato for tiltaket: 05. og 06. september 2014

Hjemmeside: http://brynerocken.no/

 


 

FOREPLAY – Teatergruppe

Foreplay

Teatergruppen Foreplay skal reise rundt i Nordnorge og holde workshops og arbeidsdemonstrasjoner. De skal blant annet besøke Bodø, Stamsund, Harstad og Mo i Rana, hvor de tilbyr kurs i DEVISING: å improvisere fram tekst eller scener til en forestilling. Kurset vil gi kompetanse innen idéutvikling og være et nyttige verktøy for de som ønsker å utvikle forestillinger på lokalt plan.

 

Dato for tiltaket:

Hjemmeside:

 


 

KULTURKOBLINGEN – Forening for utvikling av kulturmiljø

Kulturkoblingen

Kulturkoblingen setter nå i gang et prosjekt som de kaller Rockegalla 2014. Dette skal være en arena for fremføring av musikk for alle band ved Lismarka Rockeskole, men også for alle band som ønsker å spille der. Arrangementet skal også brukes til å utøve lydteknikk og arrangements opplæring for barn og unge i Ringsaker og Lillehammer regionen.

 

Dato for tiltaket:

Hjemmeside: http://kulturkoblingen.no/

 


 

ROMERIKE MUSIKKTEATERSKOLE – Musikkteaterskole

romerike musikkteaterskole

Romerike Musikkteaterskole skal sette opp forestillingen Jungelboken i Ullensaker kulturhus. Det er planlagt 6 forestillinger hvorav to av disse er på dagtid og er øremerket barnhager, barneskoler og barn/unge med spesielle behov. Siden Romerike musikk teaterskole er i oppstarten og dette er deres første store oppsetning, må de gå til innkjøp og produksjon av kulisser, kostymer, rekvisitter mm.

 

Dato for tiltaket: 22. november 2014

Hjemmeside: http://rmts.no/